Răzbunarea lui Finnigan

 

Sinceră să fiu, chiar dacă sunt devoratoare de literatură, în special proză, sunt anumite ţări chiar nu prea mi-au făcut cu ochiul…pînă de curând, când am primit o cărţulie de vreo 360 de pagini, „Răzbunarea lui Finnigan,” scrisă de Roslund şi HellStrom, doi scriitori suedezi despre care nu auzisem până la momentul repectiv.

E adevărat că nu am mereu timpul necesar să citesc trei pagini între două staţii de autobuz sau de metrou sau printre cursuri, ca să nu mai zic în timpul liber aproape inexistent, însă acţiunea încâlcită a cărţii m-a absorbit pe nesimţite…

La bordul unui vas de croazieră pe Marea Baltică are loc un incident: solistul formaţiei care susţine un  concert într-una dintre seri, are un acces de furie când vede cum unul dintre pasageri, nu tocmai cu minţile limpezi după câteva pahare de şampanie, face avansuri dintre cele mai nepotrivite, unei femei. Fără a mai putea să-ţi stăpînescă furia, se năpusteşte asupra pasagerului turmentat şi-l loveşte cu cruzime. Condus la cea mai apropiată secţie de poliţie după debarcare, se află că John Shwartz este, de fapt, John Meyer Frey, un deţinut condamnat la moarte în statul american Ohio care, stupoare, a evadat din închisoare pe când îşi aştepta rândul într-una din cele două celule de pe Death Row, în închisoarea din Marcusville.

Cum a reşit el să evadeze în urmă cu şase ani şi două zile? Este el vinovatul pentru uciderea prietenei sale din adolescenţă? Cum colaborează Suedia, o ţară nord europeană în care pedeapsa cu moarea este abolită şi SUA unde pedeapsa cu moartea este încă în vigoare?

Dacă v-am făcut curioşi, nu rămâne decât să citiţi cartea, cu menţiunea că odată ce-ai început să citeşti şi eşti amator de senzaţii tari, poate şi un pic fan Stephen King, cu siguranţă că nu mai laşi carte din mână…

 

Lasă un comentariu