Cenusa

Scriam zilele trecute că voi reveni asupra acestei postări şi că fiecare dă cuvântului cenuşă o definiţie proprie. În ceea ce mă priveşte am ales un singur cuvânt care m-a definit în acel moment-„vie.”
Anul acesta, Postul Mare al catolicilor a început mai devreme decât cel ortodox, anume miecurea trecută cu Miecurea Cenuşii, o zi pentru care îmi propusesem să-mi găsesc timp să pot participa şi la Calea Crucii şi la ultima liturghie a zilei.
Iniţial primisem o invitaţie la o seară în oras cu cei câţiva amici pe care îi ţin aproape, însă am avut inspiraţia să nu dau un răspuns pe loc. Ar fi trebuit să-mi iau vorba, ulterior, înapoi ori asta nu se face. La a doua strigare, am refuzat politicos dând la iveală şi motivul pentru care refuz invitaţia-catolicii încep Postul Paştelui cu puţină cenuşă presărată în creştetul capului.
Câţiva au mustăcit, alţii au spus verde în faţă cuvinte grele, în timp ce a treia categorie au lăsat ieşeala în oraş pentru după Paşte şi au dat curs curiozităţii, printre care şi două fete evreice.
Unora le-a plăcut ceea ce au auzit, în schimb, cele două fete evreice au fost surpriza cea mare. Şi-au făcut curaj singure şi au băgat o urechiuşă atentă şi un ochi curios la ceea ce se întâmplă înauntru.
Evident, au apărut şi întrebările ulterioare. Am îndrăznit să pun lângă cele Cinci Cărţi ale lui Moise pe care fetele le ştiu atât de bine Vechiul Testament.
La despărţire, le-am dat şi Noul Testament să-l răsfoiască dacă au curiozitatea. Şi am lăsat să se aştearnă tăcere peste toţi. Uneori este un sfetnic bun şi nu şi-ar avea rostul să fiu prea curioasă, căci fiecare este într-o oarecare măsură să decidă pentru sine ce drum va lua.
Acum, nu ştiu dacă cele două fete au lăsat ceea ce le-am dat la vedere acasă sau au citit în intimitatea camerei, cu uşa închisă, însă vor rupe tăcerea când va fi timpul.
Şi nu doar ele au devenit extrem de curioase-îmi place să cred că răbdarea a rămas în continuare o virtute, dar nici cu de-a sila nu se poate.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: