Noaptea Muzeelor 2013

1Anul acesta am suferit de chiulangită cronică de la Noaptea Muzeelor-am nimerit pe tură de noapte la muncă.

Să-mi bag unghia în gât şi mai multe nu, dar degeaba aş fi făcut acest lucru pentru că, deşi nu am prostul obicei să-mi rod unghiile, unghiile mele sunt tot timpul scurte. Dacă obiceiuri proaste şi enervante pentru alţii nu am, pot spune că în ceea ce mă priveşte, nu am răbdarea necesară să le las lungi şi nici nu văd rostul să-mi consum calciul din organism pentru o fiţă.

Aşadar, pentru că nu am reuşit să ajung, cei care au fost, au ales să vadă trei muzee mai puţin vizitate de public. Probabil din curiozitate.

Muzeul CFR, Bucureşti a fost unul dintre muzeele vizitate. Nu mă numaăr printre pasionaţii de inginerie sau de machete, însă mă aflu printre cei care folosesc metroul atât în Bucureşti, cât şi în oraşele unde există, deci fac parte din categoria „cârtiţelor”, cum ne-a botezat un fost coleg de munca în urma cu vreo 2-3 ani când Metrorexul a intrat în grevă şi-şi mişca garniturile din loc de la ora 16 la ora 23.

Cei care au dat cu subsemnatul mi-au povestit că li s-a părut interesant ceea ce au văzut acolo şi mi-au acordat privilegiul de-a adăuga câteva poze care să le las să vorbescă de la sine aând în vedere că îmi este destul de greu să vorbesc despre acesteveniment fără a lua parte la el.

Pur şi simplu trebuie să fi acolo, prezent fizic, să vezi cu ochii tăi, să simţi atmosferă din jurul tău şi să prinzi din zbor părerile celor din jurul tău.

2 3 4 5 6

Lasă un comentariu