Noaptea Muzeelor

La fel ca în ultimi doi ani, pe 19 mai am avut parte de a treia porţie de cultură muzeală în cadrul Nopţii Muzeelor, Noapte care se ţine deja de ceva ani încoace.

Ca plan de bătaie, am luat în calcul Muzeul Antipa (Istorie Naturală), Muzeul Pompierilor (Foişorul de Foc-în traducere pentru bucureşteni), Muzeul Aviaţiei şi, nu în ultimul rând, Muzeul Bellu, intrat în circuit anul trecut pentru arhitectura sa veche. Cei care-l ştiu, or să spună că nu sunt întreagă la minte, dar cei care nu ştiu despre ce este vorbă-poate că Cimintirul Bellu-ortodox şi catolic, practic o singură curte împărţită în două, le aprinde un beculeţ. În apărarea mea atât am de spus…îmi era dor de bunicul?! Chiar şi aşa, trebuie să vă spun că pe Aleea Scriitorilor era grămădă de lume la mormântul lui Eminescu, la fel şi la Adrian Păunescu, încât am fost puţin cam nevoită să înot, oprindu-mă puţin şi la Monseniorul Ghika în drum spre mijlocul aleii.

Chiar dacă Antipa a fost trecut în fruntea listei, era cumva de aşteptat să ajungă pe la finalul turului, căci pe la 21:30 era atâta lume, încât coada din faţa intrării ajungea prin str Monetăriei şi Bd Ion Mihalache, înapoi în faţa intrării din Şos Kiseleff nr 1, aşadar dacă ultimii aşezaţi la interminabila coadă s-ar fi întors la 360 de grade…ar fi ajuns cei dintâi. Chiar şi aşa, pot spune că pe la 1 puţin trecut de fix m-am întors înapoi în P-ţa Victoriei cu grupul de insomniaci şi, stupoare!, coada  dispăruse ca prin farmec, ba chiar am intrat lejer. Ne hotărâsem să revedem acest muzeu pentru eu personal, ca şi alţii, văzusem muzeul cu ceva ani bunicei înainte să intre în renovare şi am eram un pic cam curioasă ce le putut pielea celor care au dat cu şpaclul. Am descoperit că mirosul de împăiat atât de persisent în toiul verii cu toate geamurile deschise în muzeu dispăruse, dar e timp să revină căci muzeul abia dacă e deschis de 9 luni, zugravii au reuşit să-i dea luminoziate şi chiar am putut observa că explicaţiile scrise fie deasupra, fie în dreptul exponatelor, erau atât în romană, cât şi în engleze, plus panouri touch screen în dreptul vitrinelor…

Cert este că m-am simţit bine chiar dacă eram ruptă de oboseală după un regim criminal de lucru la muncă, iar până spre seară am prea putut închide un ochi, căci a doua zi, aveam treabă…de câte ori în viaţă schimbi prefixul la 3?

Reclame

Un gând despre &8222;Noaptea Muzeelor&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s