De veghe cu Maria

Poate o sa para destul de ciudat pentru o parte dintre cei care imi citesc blogul sa afle ca am facut noapte alba inainte de Adormirea Maicii Domnului.Nu stiu daca au fost inca alte doua nopti de veghe in tot acest an, insa aceasta noapte mi-a fost utila.

In afara de Sfantul Rozariu si cateva rugaciuni, m-am tot gandit la cele cateva aspecte care imi dau de furca…poate nu sunt inca pregatita sa le inteleg cu mintea, ci ar trebui sa le traiesc cu inima. Poate, nu e treaba mea sau sunt incapabila sa le inteleg, dar ce inteleg prin cuvantul „incapabila”?

Si ce te faci cand e inca prea multa  piatra si sunt prea multe sloiuri de gheata unde nu ar trebui sa fie?

O vreme, m-am simtit de parca lumea era toata a mea invaluita intr-o caldura placuta, cu speranta si incredere in suflet si in drumul ce mi se intindea inainte. S-a vazut de la o posta si exista speranta. Am facut prostia sa dau la o parte incantarea si n-am mai inteles nimic…ceata densa, singuratate  si intuneric. Si prea multa liniste.

O raza  de lumina a produs cateva fisuri in piatra si a mai topit din sloiurile ce-mi acopera inima si a patruns in intunericul din ea.

Cred ca, pentru un moment-fatal, am uitat ce placut este sa simti razele caldute ale soarelui primavaratic, cand natura incepe sa revina la viata, incet-incet.

Cineva mi-a zis in Saptamana Mare-„Hai sa dezghetam si sa spargem ceea ce n-ar trebui sa fie asa!” uimit in egala masura de ignoranta si indiferenta de care am dat dovada prea multi ani la rand. Am uitat, pentru o clipa, rostul acelor cuvinte. Rau lucru!

Pe undeva, mi-am dat seama de proastia mea, iar acum am repetat-o intr-o oarecare masura, intr-o alta forma. Ca prostia doare…se stie!

Ar fi cazul ca oaia ratacita sa se intoarca la turma si fiul risipitor sa se intoarca acasa, fara mofturi, fara nazuri, fara sa certeze mai mult decat lungul nasului propriu, barnele din proprii ochi si sa lase lucrarea sa fie facuta pana la capat de cine trebuie dezghetandu-si si dezpietrindu-si inima.

Reclame

Un gând despre &8222;De veghe cu Maria&8221;

  1. Thanks SML!!!I have so much fun doing book reviews that I almost wish I could do it prslisoeonafly instead of my regular job. But then I think that maybe if I had to do it, I’d start thinking „Oh no, not another book I have to read…” and then sneaking off to write Java programs in my spare time as a hobby… 😉

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s