Morteni

Timp de o lună am șters-o din București pe autobanda Bucureşti-Pitești la km 71, mai precis în Morteni.
Până aici, cred că deja sunt întrebări gârlă.
Pentru cei care stau prost cu orientarea în spaţiu, comuna sus numită este la 30 de minute de Găești-de Dacia a auzit până și neamțul care a băgat la greu comenzi prin remat la Logan.
Ce NU vă pot spune este de ce această denumire de sat, dar vă pot spune că 3000 de locuitori, 2 scoli, 1 grădiniță, 2 biserici și 3 cimintire e ceva. Cel putin așa cred eu.
Scopul și durata vizitei?
O întrebare cât se poate de logică…sătulă de București și destul de obosită, am hotărât să-mi iau o mică vacanță și să profit din plin de ea. Am ales să merg în vizită la țară la niște prieteni.
Iniţial am zis că o săptămână ajunge să mulțumesc pe toată lumea, dar te pui cu nebunii?
Chiar dacă la un moment dat am fost nevoită să fac naveta, pot spune că mi-a prins bine un pic de liniște și mi-am adus aminte cu drag satul natal al mamei și de verile copilăriei și adolescenței petrecute acolo.
Am uitat să ascult liniștea, am uitat cum e să te trezească cocoșii la crăpatul zilei, să vezi un cer imens plin de stele sau soarele apunând la orizont…
Mi-am regăsit liniștea interioară reîncărcându-mi bateriile, m-am bucurat de aerul curat poate puțin prăfuit cu miros specific satului și am putut să mă intorc înapoi în balamucul Bucureștiului cu zâmbetul pe buze puse pe fapte mari.

Reclame

2 gânduri despre „Morteni

Adăugă-le pe ale tale

  1. I’m really loving the theme/design of your website. Do you ever run into any internet browser coimptibality issues? A few of my blog visitors have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any solutions to help fix this problem?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: