Cine sunt

Numele meu este Elena Nadia Sanziana Sonia Moise (pe scurt, Nadia) si m-am nascut si am crescut in Bucuresti, Romania.

In ianuarie 1995, la aproape 13 ani, mi-am parasit tara natala in ianuarie 1995 cu o bursa integrala de studii in New Jersey, oras in care am ramas pana in august 2000, cand am revenit in tara. Aici mi-am continuat studiile liceale cu studii superioare in Office Administration, intre 2001 si 2005 in cadrul Universtatii Bucuresti. Din anul II, am inceput sa lucrez in cadrul unei clinici medicale private unde am inceput sa cunosc din tainele medicinii. Timp de 3 ani am reusit sa-mi iau diferite atestate in domeniu medical. Am avut parte de deplasari in diferite tari din Europa, in Statele Unite si Canada la diferite cursuri sau in schimb de experienta.

Nu mica mi-a fost surprinderea cand in decembrie 2004 mi s-a propus sa raman in Calgary, Canada la Foothills Medical Center cu acte in regula, insa eram an terminal la facultate si eram sub contract determinat cu clinica unde lucram pentru gratuitatea studiilor pe care le facusem, asa ca am fost nevoita sa refuz oferta, dar postul oferit a ramas caldut pana terminam ce incepusem.

Din 2006 am inceput sa lucrez in Calgary. Am urmat si aici cursuri superioare in Managemnt, am primit rezidentiat permanent din 2009 cand mi-am incheiat studiile si incet dar sigur am ajuns trainer si coordonator de personal in Dispeceratul de Urgente Medicale-o meserie pentru care raspunzi cu gatul stiind ca ai in maini viata oamenilor.

Una peste alta, in tara natala ajung in vizite sau chemata prin Ambasada Canadei la Bucuresti, in prezent fiind absolventa a Institutului Romano-Catolic „Sf Tereza” din Bucresti, a Facultatii de Psihologie si a Facultatii de Arhivistica. Nu a fost usor, din toamna ma va gasi masteranda-boboc la psihologie criminalistica, insa ma vad mai repede in orasul de rezidenta decat in Romania din nou la studiu.

Nu sunt singura la parinti-in familia adoptiva am crescut alaturi de un frate mai mic cu 3 ani ca mine, iar prin tatal natural pe care am avut ocazia sa-l cunosc cu ani buni in urma-mai am frati si surori mai mari si chiar m-am bucurat sa aflu ca sunt matusa de nepoata deja majora anul trecut si de nepoti gemeni (baiat si fata) nascuti anul trecut pe 20 mai.

Ce hobbies am? Sportul, muzica, literatura (proza), creative writing, wrestling (wwe), sa-mi fac noi prieteni, sa calatoresc si sunt pasionata de istorie antica, mitologie, sociologie si mitologie.

Ce fel de om sunt? Gura lumii spune ca sunt o persoana destul de sociabila, comunicativa, incapatanata, calma, rezervata, fire observativa, meditativa, linistita, iar eu zic ca atunci cand se umple paharul si da pe dinafara e bine sa nu-mi stai in cale si sa ma lasi sa-mi treaca furia, nu de alta insa nu ma infurii niciodata „doar un pic” si daca ma zgandari, te fac sa plangi cu zambetul pe buze. In general, nu ma infurii orbeste-nu cred in violenta faptica sau verbala, ci „atac” psihologic-doare mai tare si nu se uita o astfel de „palma.”

In rest, va las pe voi sa ma descoperiti citindu-mi blogul printre randuri caci mi s-a spus ca scriu intr-un fel aparte, insa pana sa ma apuc concret de scris, pot spune ca n-am crezut pe cuvant.

La prima vedere, totul pare fictiunea unei pustoaice pusa in fata noului intr-o tara abia iesita de sub mana de fier a comunismului. Se prea poate sa fie si asa, insa veti gasi, printre randuri, ca exista si franturi de realitate, ganduri de zi cu zi, cum imi place sa ma exprim.

Asadar, cine mi-a spus ca gandesc, scriu, vorbesc si ma comport intr-un mod aparte, a avut dreptate pe undeva. Chiar multa dreptate…sau poate nu prea sau chiar deloc, insa asta veti decide voi.